AKP hükümetinin Çanakkale Zaferi kutlamalarında "Atatürk" neredeyse yoktu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılmadığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun VIP olarak katıldığı Çanakkale Zaferi kutlamalarında, Atatürk yok sayılmaya çalışıldı. Davutoğlu konuşmasında sadece 1 kez "Atatürk" dedi. İzmir'de de Atatürk'ü hiç anmayan Vali, büyük tepkiyle karşılaştı.

26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ böyle anlatsa da, AKP hükumetinin Çanakkale Zaferi kutlamalarında "Atatürk" neredeyse yoktu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kutlamalara katılmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törene ise sadece VIP davetliler alındı.

Davutoğlu, oldukça uzun bir konuşma yaptı. Konuşmasında Atatürk neredeyse yoktu. Başbakan; 27 kez şehit, 20 kez Millet, 8 kez mazlum ,7 kez Balkan, 2 kez Ortadoğu, 3 kez Suriye, 2 kez müslüman hatta 4 kez de Afrika dedi. Ancak zaferin mimarlarından biri olan Mustafa Kemal Atatürk'ü sadece 1 kez andı.

Buna bir başka örnek de İzmir'de yaşandı.

İzmir'in Kadifekale Semti'ndeki Hava Şehitliği'nde düzenlenen törende, İzmir Valisi Mustafa Toprak bir konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemine vurgu yapan Vali Toprak, konuşmada bir kez bile Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini söylemedi. Törene katılan bir kadın Vali'nin tutumuna tepki gösterdi.

İzmir Valisi kendini "Ama deftere yazdım" diyerek savundu. Ancak savunma ikna edici değildi.

ulusalkanal.com.tr