Yargıtay'ın Kurultay kararını bu hafta açıklaması bekleniyor

MHP’de kurultay tartışmasının bu hafta sona ermesi bekleniyor. Olağanüstü kurultay davasını gündemine alan Yargıtay’ın kararı beklenirken Genel Merkez Meral Akşener’den sonra Koray Aydın ve Sinan Oğan hakkında da inceleme başlattı. Mevcut yönetim illerde yürümesi gereken disiplin sürecini de partinin Merkez Disiplin Kurulu’na aldı.

Yargıtay'ın Kurultay kararını bu hafta açıklaması bekleniyor

MHP’de nefesler tutuldu, gözler Yargıtay kararında.

Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi’nin, MHP’nin Kurultay tartışmalarına ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağı belirtiliyor.

MHP’de hem 15 Mayıs’ta Tüzük Kurultayı’nı toplamayı planlayan muhalifler hem de Genel Merkez yönetimi Yargıtay’dan çıkacak kararı bekliyor.

Genel merkez muhaliflere yönelik tasfiye hamlesini de sürdürüyor. Mevcut yönetim Genel Başkan adayları Sinan Oğan ve Koray Aydın hakkında da inceleme başlattı. Kararın gerekçesinde genel başkan adayları Oğan ve Aydın'ın MHP yönetimini hedef alan açıklamaları gösterildi.

Daha önce de “Baş paralelci Bahçeli’dir” diyen Meral Akşener hakkında da inceleme başlatılmıştı.

Kulislerde bir diğer Genel Başkan adayı Ümit Özdağ’ın da MYK kararıyla partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilebileceği konuşuluyor.

Öte yandan MHP’de tasfiye ve istifa furyası da devam ediyor. Dün de MHP’nin Ayancık, Boyabat ve Gerze ilçe yönetimleri toplu olarak istifa etti. Sinop’un ilçelerinde yaşanan bu istifaların, MHP Genel Merkezi tarafından Sinop İl Başkanı’nın görevden alınmasına tepki olarak yapıldığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr