Deva İşçileri Bayrama Direniş Çadırında giriyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Deva ilaç fabrikasında direniş 94. gününde. İşçiler bayrama direniş çadırında giriyor.

Deva İşçileri Bayrama Direniş Çadırında giriyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Deva ilaç fabrikasında direniş 94. gününde. İşçiler bayrama direniş çadırında giriyor. Petrol iş sendikasının örgütlenmeye çalıştığı işyerinden 25 işçi işten çıkartılmıştı. İslam alemi kurban bayramına hazırlanırken Deva işçileri direniş çadırında bayrama giriyor. Tek istedikleri sendika olan işçiler; “millet bayram kutluyor biz burada direnişteyiz.” Dedi.

İşveren 25 Arkadaşımızı işten çıkardı.

Petrol iş Sendikası örgütlenme uzmanı Ali Bayram Aydınlık Gazetesine konuştu. Bayram; “Petrol iş sendikası olarak Deva ilaç fabrikasında örgütlenme çalışması başlattık. İşveren içerdeki 5 arkadaşımızı çeşitli sebeplerle kapı önüne koydu. bizler hemen direniş çadırımızı kurduk. Ve direnişe başladık. Daha sonraları 20 arkadaşımızı daha işten çıkardı. Şimdi işten çıkartılan arkadaşlarımızın sayısı 25 oldu. Bizler bunlarla yılmayız. Bizlerde içerde örgütlenme çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda bu işi bitirieceğiz.”dedi. Ali Bayram konuşmasını şöyle sürdürdü; “kurban bayramı var millet bayramda ama biz yine buradayız. Burada direniş çadırımızdayız. Kararlıyız. Asla geri adım atmayacağız.” Dedi.

Çocuklarımla Bayram Kutlayamıyorum.

İlk işten çıkartılanlardan biri olan Mahmut Şanlı şöyle konuştu. “4 çocuğum var, millet çocukları ile bayram alışverişi yaptı, biz yapamadık. 4 çocuğuma bir şey alamadım.” Dedi. İşten çıkartılan işçilerden biri olan Ekrem Kılıç ise “bizim için buruk bir bayram olacak. çünkü çocuklarımızla beraber değiliz.” Dedi. Direnişteki işçilerden Taylan Sarıgöl “ Deva ilaç fabrikasının önünde Petrol iş sendikası ile birlikte 94 gündür bekliyoruz. Bayrama direniş çadırında giriyoruz.” Dedi.

“Asıl Bayram Sendika İçeri Girince”

Deva ilaç fabrikası işçileri ile bayramlaşmaya gelen Petrol iş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova ise şunları belirtti. “bugün itibari ile bayrama giriyoruz. Kurban bayramı var. İşçiler gördüğünüz gibi burada direniş çadırındalar. Ama onların ve bizim asıl bayramımız sendika içeri girince olacak. davul zurnalarla içeri gireceğiz. Bizim asıl bayramımız o zaman. O güne de çok az kaldı.” Dedi.

Haber: İmdat Şahin