Hollanda Büyükelçisi Sadık Arslan o gece Türkiye’deymiş

Hollanda Büyükelçisi Sadık Arslan’ın Cumhurbaşkanı başdanışmanı olduğu, bu nedenle yaşanan kriz sırasında Türkiye’de olduğu ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türk vatandaşlarının hukuk dışı muamele gördüğü sırada büyükelçi Arslan’ın Beştepe Sarayı’nda olduğunu vurguladı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da Altay’ı doğruladı.

Hollanda Büyükelçisi Sadık Arslan o gece Türkiye’deymiş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'ya gitmesiyle büyüyen krizin sonunda bir gerçek de ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan'ın Cumhurbaşkanına başdanışmanlık yaptığını söyledi. Kriz sırasında Türkiye'de olduğunu açıkladı.

Engin Altay'ın açıklamasını AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan doğruladı.

Turan, "Büyükelçilik makamı vardır ve büyükelçinin orada olup olmaması esas değildir. Tüm yaşananlar milletin gözü önünde, canlı canlı yaşandı. O yüzden gizli kapaklı bir şey yok. Sanki büyükelçi orada olsaydı Bakana yapılanlar ona yapılmayacaktı gibi bir algıyı siyasi, sığ bir yaklaşım diye düşünüyorum. Tabiki büyükelçinin değişik görevleri olabilir, danışmanlığı olabilir, başka görevleri olabilir. Hollanda'nın büyükelçisi de o an Türkiye'de değildi. Bunlar olabilir. Görevlerimiz var ve farklı yerlerde olabiliriz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

beştepe