Başbakanlık'tan darbe girişimi davasına müdahillik talebi

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, tutuklu bulun eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti ve 75 sanığın yargılanmasına başlandı. Davaya Başbakanlık Hukuk Hizmetleri Başkanlığı müdahil olma talebinde bulundu. Talebi değerlendireceğini açıklayan mahkeme heyeti, duruşmaya sanıkların savunmalarını dinleyerek devam etti

Başbakanlık'tan darbe girişimi davasına müdahillik talebi

FETÖ soruşturması kapsamında Malatya'da tutuklu bulunan darbeciler ilk kez hakim karşısına çıktı.

2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı duruşmaya izleyiciler geniş güvenlik önlemleri altında alındı.

Duruşmada, dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, eski 2. Ordu'da görevli Tuğgeneral Ersin Yıldırım ile bazı subay ve astsubaylar, sanık ve müdafi avukatları ile sanık yakınları hazır bulundu.

Duruşmaya tutuklu yargılanan eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, eski 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş ile bazı askerler, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı.

Duruşma, iddianame özetinin okuması ve sanıklara isnat edilen suçlamaların açıklaması ile başladı.

Başbakanlık Hukuk Hizmetleri Başkanlığı davaya müdahil olmak içim mahkemeye dilekçe sundu. Mahkeme Başkanı, müdahillik talebinin ara kararda değerlendireceğini kaydetti.

Ardından sanıkların kimlik tespiti yapıldı ve daha sonra mahkeme heyeti müştekileri dinledi.

Bir süre davaya ara veren mahkeme heyeti, duruşmanın ikinci yarısında sanıkların savunmalarını dinlemeye başladı.

Duruşmanın yapıldığı esnada salon yakınlarına gelen bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla sanıkları protesto etti.

Vatana ihanet suçlaması ile yargılanan 76 sanık için üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıl hapisle cezalası isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

adem huduti Avni Angun Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi