Erdoğan neden Houston'a indi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meksika ziyaretini yarıda kesip yurda dönmesini "memleket hasreti" sözleriyle açıkladı. Ancak uçuş kodu gizlenen uçağın sürpriz şekilde Houston'a inmesi çeşitli iddiaları da gündeme getirdi. Houston, önemli bir özelliği ile dikkat çekiyor.

Erdoğan neden Houston'a indi?

Kolombiya, Küba ve Meksika'yı kapsayan Latin Amerika seyahatine çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, programını 1 gün önce bitirip yurda dönme kararı almıştı. Bu ani kararının gerekçesini "Memleket Hasreti" olarak açıklayan Erdoğan dün akşam saat 22 sularında İstanbul'a geldi. Ancak Meksika dönüşü uçuş kodu gizlenen uçak sürpriz bir şekilde Amerika'nın en büyük 4'ncü şehri Houston'a indi.

Programdaki değişiklik heyette bulunanlara bildirildi. Ancak gerekçe yakıt ikmali olarak gösterildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları istirahatta olan Erdoğan'ın uçaktan inmediğini ve kimse ile görüşmediğini açıkladı. Ancak Erdoğan'ı taşıyan uçak Houston George Bush havalimanında yaklaşık 3,5 saat kaldı.

Erdoğan'ın burada MİT Müsteşarlığı için adı geçen Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile görüştüğü iddia edildi. Washington ile Houston arası uçakla 4 saat. Büyükelçinin Neden doğrudan Meksika'ya gitmediği akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

Erdoğan'ın görüştüğü iddia edilen Büyükelçi Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın amcası. Serdar Kılıç'la ilgili başka bir önemli detay ise abisi Sinan Kılıç'ın uzun yıllar Erdoğan'ın doktorluğu yapmış olması. Sinan Kılıç'ın uzmanlık alanı ise mide karaciğer ve bağırsak rahatsızlıkları…

Cumhurbaşkanlığı kaynakları yakıt ikmalini bahanesini öne sürmesi de dikkat çeken başka bir ayrıntı. Ancak Airbus 330-243 tipi özel uçak, ekstra yakıt tanklarına sahip ve yakıt ikmaline ihtiyaç duymadan 15 bin 400 kilometre uçabiliyor. Meksika - İstanbul arası yaklaşık 11 bin 500 km. Houston - İstanbul arası ise yaklaşık 10 bin 300 km. Yani teknik olarak uçak doğrudan İstanbul'a gelebilir artan 4 ton civarındaki yakıtıyla Türkiye'ye üzerinde baştan sona tur atabilirdi.

Erdoğan'ın yaklaşık 3,5 saat kaldığı Houston'un en dikkat çeken özelliği dünyanın en gelişmiş kanser merkezinin bu kentte olması.

ulusalkanal.com.tr

amerika tayyip erdoğan meksika küba kanser Kolombiya