IŞİD'in kullandığı ABD, Avrupa ve İsrail yapımı silahlar bulundu

Terör örgütü IŞİD'i destek ve kurtarma operasyonların yalnıca Amerika-terör örgütü PKK işbirliğiyle sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Suriye ordusunun Deyrizor'da terör örgütü IŞİD'den temizlediği topraklarda çok sayıda Avrupa ve İsrail yapımı silah, askeri teçhizat ve ekipman ele geçirildi

Suriye Hükümet Heyeti terör örgütü IŞİD'den temizlenen bölgelerde, saha incelemesi yapıyor. Bölgede yapılan taramalarda Batı'nın IŞİD'e verdiği desteği gözler önüne seren birçok kanıt ortaya çıktı.

Deyrizor operasyonuna katılan Suriye ordusu birlilkleri, IŞİD depolarında ABD, Batı Avrupa ve İsrail yapımı çok sayıda silah, teçhizat ve ekipman ele geçirdi.

Ayrıca IŞİD teröristlerinin ulaşım ve bombalı saldırılar için kullandığı Amerikan Hummer tipi arazi araçları yapılan keşif çalışmalarında bulundu.

Suriyeli askeri kaynaklar "İsrail yapımı keşif hava araçları ve İsrail yapımı modern istihkâm ekipmanları"nın da IŞİD'in kullandığı silahlar arasında olduğunu açıkladı.

IŞİD militanlarına ait kara ve uydu haberleşme cihazlarının yer altı sığınaklarda tutulduğunu belirten kaynaklar, C-4 patlayıcıyla dolu çok sayıda tank ve arabanın kamuflaj örgüsüyle kapatıldığını kaydetti.

Suriyeli Tuğgeneral Ali el-Ali, 5 Haziran-15 Eylül döneminde ABD’nin yasadışı olarak teröristlere en az bin 500 kamyon silah ve askeri teçhizat gönderdiğini açıkladı.

ulusal.com.tr

abd ışid suriye israil avrupa