'Yurtseverler derhal serbest bırakılmalıdır'

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, bugün Ankara’da bir basın açıklaması yaparak Türkiye Barolar Birliği’nin “Türkiye için acil çözüm önerileri”ni değerlendirdi.

'Yurtseverler derhal serbest bırakılmalıdır'

Ergenekon ve Balyoz davalarıyla simgeleşen hukuksuz ve kanunsuz uygulamaların kamu vicdanında derin yaralar açtığını belirten Özbey; “Yok edilen hukuka güven duygusunun bir ölçüde de olsa onarılması mümkündür. Türkiye Barolar Birliği’nin Av. Prof. Dr. Sayın Metin Feyzioğlu tarafından dün açıklanan çözüm önerileri buna imkan tanımaktadır” dedi.

TBB’nin önerilerinin yurttaşlarda umut yarattığını, toplumun vicdanına tercüman olduğunu söyleyen Özbey; “Hükümeti ve TBMM’yi, TBB’nin uygulanabilir çözümlerini yaşama geçirmek için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz. İktidar ve Anamuhalefet Partisi başta olmak üzere, Meclis’teki Partiler de üstlerine düşen görevi yapmalıdır” dedi.

Özbey; “Süratle ve derhal yasal düzenleme yapmak mümkündür. Millet egemenliğini temsil etmesi gereken TBMM, Milletin isteklerini yerine getirmelidir” diyerek, devamla şunları belirtti: “Bu kapsamda tasfiye halindeki özel görevli mahkemeler kesin olarak kaldırılmalı ve verdikleri mahkumiyet kararları bozulmalıdır. Düzenleme henüz kesinleşmemiş kararları da kapsamalıdır. Kesinleşmiş mahkumiyet hükümleri için yeniden yargılama yapılması zorunluluğu getirilmelidir.”

Özbey sözlerini şöyle tamamladı: “Her şeyden önce Silivri, Hasdal, Maltepe, Sincan Cezaevlerinin kapıları açılmalı, Ergenekon, Balyoz vb davalar nedeniyle tutuklu ve hükümlü bulunan yurtseverler derhal serbest bırakılmalıdır.”

ulusalkanal.com.tr

Balyoz ergenekon işçi partisi hasan basri özbey tbb