Türkler, Avusturya Havalimanı'nı çökertti

Avusturya’nın ciddi günlük gazetelerinden Kurier’in bugün manşetinden verdiği habere göre, Türk hackerlar Viyana Havaalanı'nın bilgisayarlarını çökertti.

Türkler, Avusturya Havalimanı'nı çökertti

Geçtiğimiz hafta, bilgisayarların çökmesi nedeniyle yaklaşık 13 saat boyunca Viyana havalanında uçaklar iniş-kalkış yapamamıştı.

Gazetenin haberine göre, havalanında meydana gelen sıkıntı ve ‘kaos’un nedeni “Aslan Neferler” adlı Türk hacker grubunun havalimanı bilgisayarlarına yapmış olduğu saldırı.

Yine gazetenin aynı haberinde, havalanı bilgisayarına yapılan saldırının sebebeinin son zamanlarda Avusturya ve Türkiye arasında yaşanan kriz ve Avusturya’da yaşanan Türk düşmanlığının sebep olduğu belirtildi.

Bilindiği gibi geçen hafta İngiliz havayollarına ait bir uçak Avusturya Schwechat Havalanı’na zorunlu iniş yapmış ve uçakta bulunan 50 kadar Türk yolcu İngiliz vizesine sahip olmalarına rağmen, Schengen vizeleri bulunmadığı gerekçesiyle havalanı dışına çıkmasına, İngiliz British Airlines’in ayarladığı otele gitmelerine izin verilmemişti.

Öte yandan, Schwechat Havaalanı yetkilileri gazeteye yapmış oldukları açıklamada, hacker saldırısına uğradıklarının doğru olmadığını, gerekli önlemleri alacak konumda olduklarını öne sürdü.

Aydınlık gazetesinden Kadim Ülker'in haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Avusturya İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise, yapılan saldırının büyük bir saldırı olduğunu ve hergün böyle saldırılarla karşı karşıya bulunmadıkları, saldırının ise izini sürmenin mümkün olmadığı ve çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu.

Avustur Kurier gazetesi, manşetten yayınladığı haberinde saldırıyı Türklerin yaptığını yazdı.

ulusalkanal.com.tr

Türkler