Harekete geçildi

Hükümet Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın özelleştirilmesi için harekete geçti. Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Kanun teklifini hazırladık” dedi. Peki Türkiye Petrollerinin özelleştirilmesi hangi sonuçları doğurur? Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan petrol işletmelerinin devletin elinde bulunmasını savundu. “TPAO Cumhuriyet'in yarattığı bir değerdir” dedi.

Türkiye Petrolleri Ananonim Ortaklığı yani TPAO’nun özelleştirilmesi için adım atıldı. Özelleştirme için hazırlanan kanun teklifi Bakanlar Kuruluna sunulacak.

Daha önce de gündeme gelen TPAO'nun özelleştirilmesine birçok meslek kuruluşu ve kitle örgütü karşı çıkıyor. Özelleştirmenin getireceği tehlikelere dikkat çeken kurumlandan birisi Jeoloji Mühendisleri odası.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Cumhuriyetin yarattığı bir değerin özelleştirilmesini uygun bulmadıklarını belirtti.

Alan, enerji alanında bağımsızlığını sürdüren ülkelerden örnekler verdi, petrollerin devlet elişle işletilmesi gerektiğini söyledi.

Denizel alanlarda gerekli araştırmaların yapılmadığını belirten Alan, enerji kaynaklarının ortaya çıkarılmasının önemine vurgu yaptı.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr