11 Ocak Çarşamba Tokat, Çorum, Sinop ve Amasya'da okullar tatil mi

11 Ocak Çarşamba Tokat, Çorum, Sinop ve Amasya'da okullar tatil mi? Tokat, Çorum, Sinop ve Amasya'da kar yağışı nedeniyle 383 köy yolu ulaşıma kapandı

11 Ocak Çarşamba Tokat, Çorum, Sinop ve Amasya'da okullar tatil mi

11 OCAK ÇARŞAMBA TOKAT, ÇORUM, SİNOP VE AMASYA'DA OKULLAR TATİL Mİ

Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki gün öğle saatlerinde il genelinde kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 151 köye ulaşımın sağlanamadığını belirten Gökçe, "Ekiplerimiz yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bir an önce kapalı köy yollarımızı açacağız." diye konuştu.

Kar yağışı nedeniyle Çorum'da 101, Sinop'ta 71, Amasya'da 60 köy yolu da kapalı bulunuyor.

Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince kapanan yollarda kar temizleme çalışması yapılıyor.

11 Ocak Çarşamba Çorum, Sinop ve Amasya'da okullar tatil mi sorusuna ise henüz valilik ya da başka yetkili kurumdan açıklama gelmedi.

Tokat'ta kar yağışı nedeniyle yarın bazı ilçelerde eğitim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa ve Niksar ilçesinde olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Yapılan değerlendirime sonucunda bazı ilçelerde yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını vurgulayan Yazıcı, "Erbaa ve Niksar ilçelerimizin tamamında yarın eğitim yapılamayacak. Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda yarın eğitime ara verildi." dedi.

TOKAT'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Kaymakam Faruk Erdem, yaptığı açıklamada ilçede olumsuz hava koşullarının sürdüğünü belirtti.

Çocuklarının olumsuz havadan etkilenmesini istemediklerini vurgulayan Erdem, "Yarın ilçemiz genelinde ilk ve orta dereceli okulları tatil ettik." dedi.

Daha önce alınan karar gereği ilçedeki taşımalı eğitim görülen okullar tatil edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

çorum