Emel Sayın'dan miting gibi konser

Emel Sayın'dan miting gibi konser

İzmir Açık Hava Tiyatrosu’nda konser veren Emel Sayın konserinde yeri göğü inletti ve binlerce bayrakla mekanı adeta bayram yerine çevirdi. İki bin beş yüz kişinin ellerinde bayraklarla şarkılarına eşlik ettiği konserinde ünlü sanatçı “Memleketim” şarkısını da söyleyerek halka birlik beraberlik mesajı verdi.

Emel Sayın bir süreden beri hazırlıklarını yaptığı İzmir Açık Hava Tiyatrosu konserini önceki gece verdi. Herkesin erteleneceğini düşündüğü konserini iptal etmeyen sanatçı konserde birlik beraberlik çağrısı yaptı. Yıldırım Mayruk’un bu konser için özel olarak hazırladığı beyaz ve kırmızı renkli elbiseleri giymeyen sanatçı son dakikada İstanbul’dan getirttiği siyah kıyafeti giyerek sahneye çıktı. Ardı ardına gelen şehit haberlerinin içini yaktığını belirten sanatçı “Kardeşlerimiz, evlatlarımız birer ikişer şehit olurken içimiz kan ağlıyor. Çok zor ve karanlık günlerden geçiyoruz. Ama gün ağlama günü değil birlik beraberlik içinde sımsıkı birbirimize sarılma, kenetlenme günüdür. Direnip dimdik duracağız ve bu zor günlerin sonu aydınlık ve çok güzel olacak” dedi.

Konserinin ortasında eline bayraklar alan sanatçı “Memleketim” şarkısını söylerken iki bin beş yüz kişide ellerinde bayraklarla kendisine eşlik etti. 30 Ağustos Zafer Bayramına sayılı günler kala adeta Zafer Bayramı kutlaması da yapan sanatçı ortalığı inletti. Sanatçıyı İzmir konserinde izleyenler arasında modacı Yıldırım Mayruk ve eski bakanlardan Işılay Saygın’da vardı.

Taşkın Sabah yönetimindeki on dört kişilik orkestra ile sekiz kişilik İzmir Türk Sanat Müziği korosunun Emel Sayın’a eşlik ettiği konserde ayrıca “Gülizar” ve “Mavi Boncuk” adlı şarkılarında sanatçıya elli kişilik Sinan Kuzucu Müzik Dershanesi öğrencilerinden oluşan dev bir koro da eşlik etti.

Konser için 3,5 kilo vermiş…

Bir süre önce evinde düşerek bacağında ve omzunda kırıklar olan sanatçı uzun süre evinde yatmıştı. Bu zaman içinde kilo alan sanatçı ayağa kalkınca da diyete girdi. Bu konser öncesi on günde 3,5 kilo veren sanatçı sahnede nasıl kilo verdiğini de anlattı. Emel Sayın “Öncelikle şeker ve ekmeği zor da olsa kestim. Sabahları hafif sayılabilecek bir kahvaltı, öğlen etli bir menü ve akşam hiç bir şey yemiyorum. Çok acıkırsam akşam bir kase cacık yerim. Hepsi bu kadar. Bu diyet ile on günde 3,5 kilo verdim. Biraz daha verip ideal kiloma ulaşacağım” dedi. Herkesin farklı bir metabolizması olduğunun altını çizen sanatçı “Aman size uygulamayın zor bir diyet” diyerek de uyardı.

“Anneanne oluyorum”

Bu arada konseri öncesi kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanatçı bir de müjdeli haber verdi. Geçen yıl dünya evine giren Yeğeni Nergis Mizanoğlu Çetinkaya’nın bebek beklediğini belirten sanatçı “Aileye yeni bir üye daha katılıyor, anneanne oluyorum. Aslında teyzeyim ama canım kardeşimin emaneti olan Nergis benim kızımdır. O yüzden anneanneyim artık” dedi. Yeğenin göbeğini okşayarak bebeğe Zeynep adını verdiklerini de belirten sanatçı “Benim için hayat bundan sonra zor olacak, onu nasıl bırakıp konserlere gideceğim bilemiyorum” dedi.