CHP’den yeni anayasa çağrısı: Bu konuda çok açığız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "CHP, yeni anayasa çalışmasında yerini alacaktır. Bu konuda çok açığız. Hiç, tartışmaya gerek yok" dedi. Bekaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrısına olumlu yanıt vereceklerini belirtti.

CHP’den yeni anayasa çağrısı: Bu konuda çok açığız

"CHP yeni anayasa çalışmasında yerini alacaktır. Bu konuda çok açığız. Hiç, tartışmaya gerek yok..." CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP'nin yeni anayasa çalışmalarındaki tutumunu bu sözlerle açıkladı.

"ÇAĞRIYI OLUMLU KARŞILIYORUZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa için siyasi partilere "birlikte çalışalım" çağrısı yapmıştı. CHP bu çağrıya olumlu yanıt verdi.

Bekaroğlu, "Başbakan Davutoğlu'nun, yeni anayasa konusunda, siyasi partilere çağrıda bulunması iyi bir şey ama olmayacak şeyler öne sürülüp, sonra da 'muhalefet yeni anayasa istemiyor' denilmemeli. Gerçekten Türkiye'nin ihtiyacı olan bir anayasa değişikliği yapacaksak, bu çağrıyı olumlu karşılıyoruz, bu çağrıya cevap veririz." dedi.

"ANAYASA KONUSUNDA ÇOK AÇIĞIZ"

Türkiye'nin, yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu savunan Bekaroğlu, daha önceki çalışmanın "Başkanlık sistemi" tartışması nedeniyle yarım kaldığını söyledi. CHP'nin yeni dönemdeki çalışmada da yerini alacağını net ifadelerle anlattı. Bekaroğlu, "CHP, parlamenter sistemi güçlendirecek, hak ve özgürlükleri daha iyi bir noktaya taşıyacak, evrensel hukuku rehber alacak, 12 Eylül'ün izlerini silecek yeni anayasa çalışmasında yerini alacaktır. Bu konuda çok açığız. Hiç, tartışmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr