Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: ''Karar verecek olan Millet İttifakı'nın iradesidir''

''Benim aday olamayacağımı size kim söyledi?'' diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili yeni açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, adaya Millet İttifakı'nın karar vereceğini söyledi. CHP'nin ittifak ortağı İyi Parti yetkilileri, ''Aday olma hakkı var'' diyerek Kılıçdaroğlu’na yeşil ışık yaktı. Tartışmalara ''Aday olacaksa partisi için isabetli olur'' diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil oldu.

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: ''Karar verecek olan Millet İttifakı'nın iradesidir''

Daha önce Abdullah Gül'ü çatı aday yapmak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni bir adaylık tartışması başlattı. Önce ''Benim aday olamayacağımı size kim söyledi?'' diyen Kılıçdaroğlu yeni bir açıklama yaptı. Karar merci olarak Millet İttifakı'nı işaret etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına Millet İttifakı iradesinin karar vereceğini belirtti.

Millet İttifakı ortaklarından İyi Parti adına ise açıklama Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi. Ağıralioğlu, ''Kendisi ana muhalefetin genel başkanı. Aday olma hakkı var'' diyerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeşil ışık yaktı.

Ak Parti cephesinden de adaylık tartışmasına ilişkin peş peşe açıklama geldi. En son Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakü ziyareti öncesi konuştu: ''Yapmış olduğu açıklama da verdiği cevap da zaten çok sulandırılmış bir cevaptır. Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir adım atacağı konusu bizim derdimiz değil. Bu onun kendi derdidir. Eğer aday olacaksa gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa bu partisi için de ülkemiz için de isabetli olur" dedi

chp ak parti kılıçdaroğlu millet ittifakı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan