ABD tampona karşı

Amerika, Türkiye'nin tampon bölge talebine itiraz etti. Açıklama Amerika Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'den geldi. Pentagon Başkanı ile basın toplantısında konuşan Dempsey, "Tampon bölge bizim planımızın parçası değil" dedi.

ABD tampona karşı

Amerika Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Pentagon Başkanı Chuck Hagel, IŞİD'e karşı alınacak önlemler kapsamında Türkiye'nin taleplerini değerlendirdi.

Amerika, Türkiye'nin tampon bölge talebine itiraz etti. Dempsey, tampon bölgenin Amerika'nın planları içinde olmadığını açıkladı. Amerika Genelkurmay Başkanı, "Tampon bölge, belli bir noktada mümkün olabilir ama şu anda bu bizim kampanyamızın bir parçası değil" dedi.

"Tampon bölge yeni bir konu değil" diyen Pentagon Başkanı Chuck Hagel de, Türk yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Şimdiye kadar Suriye'de 43, Irak'ta ise 200'ü aşkın hava saldırısı düzenlediklerini belirten Martin Dempsey, Amerika'nın IŞİD gerekçesiyle Suriye ve Irak'a yönelik planını sürdürmek için müttefiklerin uzun dönemli taahhütler vermesi gerektiğini vurguladı.

"IŞİD'i zayıflatma ve yok etme çabalarının daha başındayız" diyen Dempsey, IŞİD'in Suriye'de ele geçirdiği yerleri geri kazanmak için, muhaliflere destek vereceklerini açıkladı. Amerika Genelkurmay Başkanı, "Bu yerleri geri almak için 12 bin ila 15 bin arasında Suriyeli muhalif askeri güce ihtiyaç var" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr