Çin'den Rusya'ya destek

Amerika ve Avrupa Birliği'nin yaptırımlarına maruz kalan Rusya'ya dünyanın en büyük ekonomisi Çin'den destek geldi. Çin Dışişleri Bakanı, "Rusya’ya gerektiğinde destek sağlama" garantisi verdi. Almanya Başbakan Yardımcısı Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel de Rusya ekonomisinin kaosa sürüklenmesinin ne Almanya ne de Avrupa'nın çıkarına olduğunu söyledi.

Çin'den Rusya'ya destek

Yaptırımlara karşı mücadele eden Rusya'ya Çin'den "destek garantisi" geldi. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, "Çin’in gerekli olması durumunda ekonomik krizi aşması için Rusya’ya gerekli yardımı yapacağını" ifade etti.

Hong Kong merkezli Phoenix televizyonuna açıklamalar yapan Wang Yi, Rusya’nın ekonomik sıkıntının üstesinden geleceğine yönelik güveninin tam olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanı Gao Hucheng (Gao Huçeng) de karşılıklı ticarette Yuan kullanımın artırılmasının Rusya’ya yardım sağlanmasında büyük bir etkisi olacağını söyledi.

Öte yandan, Avrupa'nın Rusya politikası, Almanya'nın itirazına neden oldu.

Almanya Başbakan Yardımcısı Federal Ekonomi Ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, ülkesinin Rusya’ya yönelik yaptırımlara destek vermesini eleştirdi. Gabriel, "Rusya ekonomisinin kaosa sürüklemesi ne Almanya ne de Avrupa’nın çıkarına" dedi.

ulusalkanal.com.tr

almanya rusya avrupa kriz çin