Erdoğan- Obama ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Washington'daki ziyaretleri kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile görüşecek. Beyaz Saray'daki akşam yemeğinde yapılacak olan görüşmede Suriye ve PKK/PYD konusu ele alınacak. Öte yandan Türk heyetinin Amerikalılarla görüşmelerinde "PYD, Fırat'ın batısına geçerse vururuz" dediği belirtildi.

Erdoğan- Obama ile görüşecek

Nükleer Güvenlik Zirvesi için Amerika'nın başkenti Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile görüşecek.

Erdoğan, Obama'nın Beyaz Saray'da devlet ve hükümet başkanları için verdiği yemeğe katılacak. Suriye ve PKK/PYD konusunun ele alınacağı Erdoğan ile Obama görüşmesinin yemek sırasında yapılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'yla görüşmesinden önce Obama'nın yardımcısı Joe Biden ile bir araya geldi. Biden, Erdoğan’ın kaldığı otele gitti. Normalde bir saat sürmesi planlanan görüşme yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Türk heyetinin konakladığı otelde CIA Başkanı John Brennan ile görüştü.

Amerika ile yapılan görüşmelerde özellikle PYD konusu üzerinde duruldu. Türkiye'nin PYD konusundaki kararlılığını Amerika'ya "YPG Fırat'ın batısına geçerse vururuz" sözleriyle aktardığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr