Şanlıurfa'da 73 ev karantinaya alındı

Şanlıurfa'da toplanmaların önüne geçmek amacıyla açık alan etkinlikleri bir ay süresince yasaklandı. 73 evin ise karantinaya alındığı öğrenildi.

Şanlıurfa'da 73 ev karantinaya alındı

Şanlıurfa'da yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi ve stant açma gibi etkinliklerin 30 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

Şanlıurfa'da valilikten yapılan açıklamada, bazı olumsuzlukların önüne geçilmesi için birtakım önlemler alındığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Valilik ile Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç, İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 19. maddesine istinaden yapılması muhtemel tüm açık alan etkinlikleri (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş asma, vb.) diğer illerden katılımlarla birlikte 8 Temmuz saat 00.01'den 6 Ağustos saat 23.59'a kadar 30 gün süreyle il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır."

73 EV KARANTİNAYA ALINDI

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 73 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Haliliye'de 15, Karaköprü'de 22, Eyyübiye'de 6, Viranşehir'de 10, Ceylanpınar'da 7, Siverek'te 5, Birecik'te 3, Suruç'ta 3, Hilvan ve Akçakale ilçesinde birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 48 evdeki karantina ise sona erdirildi.

ulusal.com.tr