Erdoğan'dan eski vekillere mesaj: Herkes üzerine düşeni yapsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkta karşılık bulmayan Anayasa değişikliği teklifi için partisinin eski kurmaylarına sarıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldiği eski AKP'li bakanların alanlara çıkmasını isteyen Erdoğan, "Değişiklik konusunda halkta bilgi eksikliği var" dedi. Yemeğe, davetli olan Abdullah Gül ise katılmadı.

Erdoğan'dan eski vekillere mesaj: Herkes üzerine düşeni yapsın

“Halkta bilgi eksikliği var” dedi, eski AKP’li kurmayların alanlara inmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski AKP'li bakan ve milletvekilleriyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yemekte biraraya geldi.

Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış gibi çok sayıda ismin katıldığı yemeğe 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül davet edilmesine rağmen katılmadı. AKP'li eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da yemekte hazır bulundu.

Başbakan Binali Yıldıım ile Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de yemeğe katılan isimler arasındaydı.

Konuklara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa değişikliğini anlattı, "Şu anda ben halkımızın cumhurbaşkanlığı sistemini tam olarak anlama dönemine geldiğine ihtimal vermiyorum" diye konuştu.

Daha önce bu açıklamayı yapan Erdoğan, benzer ifadeleri yemekte de kullandı, "Vatandaşta Anayasa değişikliği konusunda bilgi eksikliği var. Gidermek zorundayız" dedi.

Eski kurmayların alanlara çıkıp değişikliği anlatmasını isteyen Erdoğan, "Size çok görev düşüyor. Biz size güveniyoruz. Şimdiye kadar hep destek verdiniz" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı ile başbakanın gücü aynı kişide birleştiği için çekişme çatışma kavga dövüş diye bir sorun çıkmayacak."

Bütün yetkilerin tek kişide toplanacağını daha önce mitinglerinde dile getiren Cumhurbaşkanı, bunu yemekte de vurguladı, "Davulla tokmak aynı kişinin elinde olacak, ahenk ortaya çıkacak" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan