Hatay'da kadınlar ekmek pişirecekleri tandırları kendileri yapıyor
Yemekleri ve tatlıları ünlü Hatay'da kadınlar ekmek pişirecekleri tandırları kendileri yapıyor. Meşhur tandır ekmeğine hem ellerinin hem de işçiliklerinin lezzetini katıyorlar.
Yemekleri, mezeleri ve tatlıları ile Ünlü Hatay'da, tandır ekmeğini piştiği tandırları kadınlar yapıyor.
Tandır fırını yapmak öyle çok kolay değil. Çok emek istiyor. Önce dağ yamaçlarıdan killi toprak toplanıyor. Samanla karışıtırılaram killi toprak uzunca yoğruluyor, güneşte beklemeye bırakılıyor.
Kıvamını bulan killi toprak nakış gibi ince ince işlenerek şekil alıyor.
Hatay'de evlerinin önündeki bu tandırların yapımında kadınların emeği var.
Tandırın kalitesi ve çamurunun devrilmemesi için her gün bir sıra dökülerek kurutulması önem taşıyor. Kadınların bu zahmetli tandır inşası 1 hafta sürüyor.
Bu zahmetli sürecin sonunda bu tandırlarda mis kokulu ekmekler pişiriliyor.
Samandağ'da yaşayan ve tandır yapan kadınlar aile ekomisine katkı sunmaktan da memnun.
ulusalkanal.com.tr