Erdoğan'dan AKP'ye 'Davutoğlu' talimatı

AKP'de olağanüstü kurultay kararından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Davutoğlu ekibinin tamamının temizlenmesi için karar alındı. Çalışmaları yürütmesi için bir ekip görevlendirildi. Davutoğlu sonrası göreve gelen isimler mercek altına alındı. İlk hedef danışmanlar. Bazı isimlerin masalarını şimdiden toplamaya başladığı belirtiliyor.

Erdoğan'dan AKP'ye 'Davutoğlu' talimatı

AKP'de "olağanüstü kurultay" kararının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın isimlerin tasfiyesi için çalışmalar başladı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmaları yürütmesi için özel bir ekip görevlendirildi. Bu kapsamda Davutoğlu sonrası ataması yapılan isimler tek tek mercek altına alındı.

DANIŞMANLAR MASALARINI TOPLAMAYA BAŞLADI

Operasyonun ilk hedefinde danışmanlar bulunuyor. Bazı danışmanların şimdiden masasını toplamaya başladığı belirtiliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA DA ÖNEMLİ TASFİYELER YAŞANACAK

Dışişleri Bakanlığı'nda da önemli tasfiyelerin yaşanacağı belirtiliyor. AKP içinden bir kaynağın aktardıklarına göre, Davutoğlu, Abdullah Gül ekibini ve F tipi örgüte yakın kadroları korudu Gelecek dönemde yeni bir kararnameyle bu kadroların da tasfiye edileceği bildiriliyor. Tasfiyelerin yurt dışına da uzanacağı, F tipi örgüte destek veren bazı büyükelçilerin görevden alınacağı belirtiliyor.

DAVUTOĞLU'NUN KONYA'DA KARŞILANMASI NE OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, olağanüstü kurultay kararı sonrası memleketi Konya'ya gitmişti.

Davutoğlu'nun Konya'da kalabalık bir partili grup tarafından karşılanması AKP içinde "gövde gösterisi" olarak değerlendiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP cumhurbaşkanı erdoğan Davutoğlu talimatı