Manisa Kula'da ekmek mücadelesi
Mangalda et kızartmayı patlıcan közlemeyi seven bir halkız. Peki, mangal kömürü nasıl üretiliyor biliyor muyuz? Ekmeğini topraktan çıkaran Manisa Kula'daki mangal üreticilerinin serüvenleri takdire şayan.
Onlar ekmek parasını topraktan çıkarıyor.
Atalarından kalma bu mesleğin tüm zorluklarına rağmen birlik içinde çalışmaya devam ediyorlar.
Manisa'nın Kula ilçesinde köylüler geleneksel olarak meşe odunundan mangal kömürü üretimiyle geçimini sağlıyor.
Bölgede yıllık ortalama 300 ton üretilen mangal kömürü, meşe kalitesi ve geleneksel üretim yöntemiyle alıcılardan talep görüyor.
Köylüler, tüm zorluklara rağmen mesleğini severek yapıyorlar.
Mahalle halkından 60 yaşındaki Mehmet Uygun, mangal kömürü üretimini atalarından öğrendiklerini söyledi.
Mangal kömürü emekçisi 62 yaşındaki Elif Günay da bu işi çocukluğundan beri yaptığını, zor olmasına rağmen komşuları ve arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirdiklerini söyledi.