Kırım'da tarihi gün

Kırım'ın geleceğini belirleyecek referandumda oy verme işlemi başladı. Referandumda oy verme işlemi akşam yerel saatle 20.00'ye kadar devam edecek. Ardından, sandıklar kapatılarak oy sayımına geçilecek.

Kırım'da tarihi gün

Referandumda halka, "Rusya'ya bağlanmaya razı mısınız? " ve "1992 yılı Kırım Anayasası'nın yeniden yürürlüğe girmesi ve Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olmasına razı mısınız?" soruları yöneltiliyor. Oy verme hakkına sahip 1 milyon 200 bin seçmen var. Resmi sonuçların17 Mart'ta açıklanması bekleniyor. Sorulara Kırımlıların vereceği yanıt bütün dünyayı etkileyecek.

23 ülkeden 135 gözlemci tarafından izlenecek referandumda, Ancak Kırım Tatarları, günler öncesinden referandumu boykot etme kararı aldı.

Kırım Özerk Cumhuriyeti, referandum sonrasında Rusya'ya bağlanacak. Kararın Rusya parlamentosundan geçmesi ve Putin'in de onaylaması gerekiyor. Batı dünyası bu duruma tepkili. Rusya'nın bu süreçten Başkent Kiev'de Rusya'nın da razı olacağı bir yönetim üzerinde anlaşma sağlanırsa geri adım atabileceği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

rusya kırım