FETÖ'nün kamudaki yeni taktiğine dikkat

Kamudaki FETÖ’cüler, işten atıldıklarında yeni bir işe giremedikleri gibi kazanılmış haklarını da kaybediyorlar. Bu nedenle istifa etme yoluna gidiyorlar

FETÖ'nün kamudaki yeni taktiğine dikkat

FETÖ’nün kamudaki kadrolarını kurtarmak için memuriyetten istifa ve emekli olma taktiği izlediği belirlendi. Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre FETÖ kamuda görev yapan ve hedefte olan elemanlarını kurtarmak için yeni arayışlara girdi. Gizli FETÖ’cü üst düzey yöneticilerin taktikleriyle ilgili bilgi veren bir üst düzey yetkili, “Kamuda FETÖ’cü olarak bilinen ama herhangi bir soruşturmaya uğramamış kişilerin son dönemde istifa ve emeklilik yoluyla kurumlarından ayrılmaları dikkat çekti. Bazı duyumlar alınınca konu araştırıldı. Bu kişileri istifa etmek ve emekli olmak konusunda, çalıştıkları kurumlardaki gizli FETÖ’cülerin yönlendirdiği anlaşıldı. Bu kişilerin çağrılarak emeklilikleri gelmişse emekli olmalarının, gelmemişse istifa etmelerinin istendiği, koşullar iyileşince yeni çarelerin bulunabileceği, aksi halde kazanılmış haklarını da kaybedebilecekleri uyarısı yapıldığı ortaya çıktı” dedi.

HAKLARINI KORUMAK İÇİN

Birçok bakanlıkta ve kamu kurumunda benzer yöntemlerle hareket edildiğini vurgulayan üst düzey yetkili şöyle devam etti:

“Bu kişiler FETÖ nedeniyle görevlerine son verilirse yeni bir işe giremiyorlar. Kimse almıyor. Ama kendi istifa ederse bu tür sıkıntılarla karşılaşmıyor. Bir de kazanılmış haklar var. Örneğin Gümrükten ayrılan veya emekli olan biri gümrük müşaviri olabilir. Karnesini kiraya verse 5-10 bin lira gelir elde eder. Ama FETÖ nedeniyle memuriyetten atılırsa bu haklarını tamamen kaybeder. Bütün bunlar hesaplanarak örgüt korunmaya çalışılıyor. Kamudan uzaklaştıkları için üzerlerine gidilmesi önlenmeye çalışılıyor. Bu yolla örgüt adına faaliyetlerine devam etmeleri de sağlanmış oluyor.”

Emeklilik ve istifa yoluyla korunmaya çalışanlar arasında kamu olanaklarını kullanarak iş dünyasından “himmet” adı altında örgüte mali gelir toplayanlar da olduğunu kaydeden üst düzey yetkili son dönemde kamudan bu yolla ayrılan isimlerle ilgili yapılan ihbarların değerlendirildiğini bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

fetö istifa Kamu