Altındal hayatını kaybetti

Araştırmacı yazar Aytunç Altındal, gece saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Rusya'da Kültür Danışmanlığı yapan Altındal, İsviçre ve İngiltire'de de önemli çalışmalara imza atmıştı. Altındal'ın eşi Naciye Altındal ise ilginç bir iddia ortaya attı, "Eşim kanserden değil, zehirlenerek öldürüldü" dedi.

Altındal hayatını kaybetti

Araştırmacı-yazar Aytınç Altındal hayatını kaybetti.

Altındal uzun süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Altındal'ın gece saatlerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Altındal'ın ölümünün ardından ilginç bir iddia gündeme geldi. Ünlü yazarın kanserden ölmediği, zehirlenerek öldürüldüğü öne sürüldü. İddianın sahibi ise, Aytunç Altındal’ın eşi Doktor Naciye Selin Şenocak.

İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen Altındal, 1983'te İsviçre'de Modus Vivendi Kültür Merkezi'ni kurdu. 1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı yaptı.

İngiltere Edinburg'taki Akademik Proje İdari Heyeti üyeliği, Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu Bilimsel Kurulu'nda yer aldı.

Ünlü Fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi. Altındal'ın, 1992'de İngitere'de yayınlanan Üç İsa adlı kitabı dünyada büyük ilgi görmüştü.

Araştırmacı yazar Aytunç Altındal için yarın cenaze töreni düzenlenecek. Altındal'ın cenazesi öğle vaktinde, Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

rusya türkiye isviçre ingiltere aytunç altındal isaac newton