Twitter Vatan Partilileri askıya aldı

Amerika'nın en büyük sosyal paylaşım platformlarından Twitter, Türk kullanıcılara operasyon yaptı. Amerika karşıtı mesajlar paylaşan birçok kişinin hesabı kapatıldı. Üyeliği askıya alınan isimlerin tamamına yakını Vatan Partisi ve Aydınlık Gazetesi yöneticileri olması dikkat çekti

Twitter Vatan Partilileri askıya aldı

Twitter, Amerika karşıtı mesajlar paylaşan birçok ismin hesabını tek tek kapattı. Başlatılan "TwitterSansürüneHayır" kampanyasına yurttaşlardan büyük destek geldi.

Sabah hesaplarını kontrol eden pek çok Twitter kullanıcısı, hesaplarının askıya alındığını yada takipçilerinin silindiğini farketti.

Hesabı askıya alınan isimlerin tamamının Vatan Partisi, Aydınlık Gazetesi, Öncü Gençlik, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği yöneticileri olması dikkat çekti.

Üyeler, Amerika'nın en büyük şirketlerinden sosyal paylaşım sitesine yine Twitter üzerinden tepki gösterdi. "TwitterSansürüneHayır" kampanyası başlatıldı.

Yapılan paylaşımlarla "TwitterSansürüneHayır" kampanyası gündeme taşındı. Binlerce kişi tepki gösterdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Twitter'ın bu adımını sansür olarak değerlendirdi. Perinçek, kişisel hesabında yaptığı paylaşımda, "Twitter kuşsa, biz kartalız!" mesajını verdi. Ayrıca, Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'i de etiketledi.

İşleme tepki gösteren kullanıcılar Twitter’dan açıklama istedi.

Öte yandan bu Twitter'ın ilk saldırısı değil. Daha önce de dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi, Perinçek'i hedef almıştı. Twitter, Doğu Perinçek'in Donald Trump'ın tehdidine yanıt olarak yazdığı #MahvolursunTrump etiketini de engellemiş, bir süre yayılmasına karşı koyamadığı için özür dilemişti.

ulusal.com.tr

Barış Pınarı Harekatı vatan partisi twitter