Osman Aytekin ünlü şairlerin şiirlerini resmetti

Ünlü şairlerin ölümsüz şiirleri tuvale yansıtılıyor. Nevşehir'de Osman Aytekin; Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Tevfik Fikret gibi ünlü şairlerin şiirlerini resmediyor.

Osman Aytekin ünlü şairlerin şiirlerini resmetti

Osman Aytekin... O, Necip Fazıl'ın "Bekleyen" şiirinden, Sezai Karakoç'un "Mona Rosa" adlı şiirine kadar bir çok ünlü şairin şiirlerini resmediyor.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yaşayan Osman Aytekin, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Tevfik Fikret gibi ünlü şairlerin şiirlerini resmediyor.

Gazatecilik yapan Aytekin resim yapmaya ilkokul sıralarında başlamış. 45 yıldır ara vermeden resim yapan Aytekin, kendisine özgü metotlar geliştirerek farklı çalışmalara yönelmiş.

Bugüne kadar kara kalem, yağlı boya ve pastel çalışmalarını içeren 14 kişisel sergi açmış. Bir süredir de tanınmış şairlerin şiirlerindeki anlatımları çini mürekkebiyle kağıda resmediyor.

Aytekin, yaklaşık 2 aylık bir uğraş sonucunda, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Tevfik Fikret gibi şairlerin bazı eserlerindeki mısraları resimleştirdi.

ulusalkanal.com.tr