Suriye'deki terör gruplarının temsilcileri İstanbul'da gizlice toplandı

Rusya'nın hava operasyonu, Suriye'deki terör örgütlerinde tedirginlik yarattı. Suriyeli grupların temsilcileri, operasyon haberi üzerine Türkiye'de gizlice toplandı. Suriyeli grupların birlik arayışında olduğu iddia edildi.

Suriye'deki terör gruplarının temsilcileri İstanbul'da gizlice toplandı

Rusya'nın hava operasyonlarının ilk saatlerinde, Suriyeli terör gruplarının temsilcileri de gizlice bir araya geldi.

Toplantıya, Suriye hükümeti karşıtı olan Ahrar El Şam, Ceyş El İslam, Sukur El Şam, Ceyş El Mücahidin, Sultan Murat Tugayı, Özgür Suriye Ordusu unsurları katıldı.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre; İstanbul'da gizlice toplanan grupların tek safta toplanma arayışında olduğu belirtildi.

İki gün süren toplantıda Suriyeli gruplar, Birleşmiş Milletler özel temsilcisi Staffan de Mistura’nın planına karşı alınacak tutumu da değerlendirdi.

Toplantıya katılan bir temsilcinin aktardığına göre; terör grupları Esad'ın dahil olduğu bir geçiş sürecine karşı. Gruplar Mistura'nın planına da mesafeli duruyor.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre; silahlı muhalifler ile Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu arasında bugün de bir görüşme yapılacak.

Bu görüşmelerle, örgütlerin ortak bir noktada buluşturulması hedefleniyor. Bu sayede örgütler uluslararası görüşmelere daha güçlü bir temsille katılmak istiyor.

ulusalkanal.com.tr