Büyük yürüyüş başladı

"Fabrikalar vatandır" diyen Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy işçileri, aileleriyle birlikte Ankara yoluna koyuldu. İşçiler geceyi yolda geçirecek. Yatağan'dan başlayan direnişin sesi Başkent sokaklarında yankılanacak. İşçiler önce Sıhhiye Toros Sokak'ta, daha sonra da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde olacak.

Büyük yürüyüş başladı

Enerji ve maden işçilerinin büyük Ankara yürüyüşü başladı. Yaklaşık 2 bin işçi aileleri ile birlikte Yatağan Termik Santarli önünde toplanarak Ankara yoluna koyuldu.

Özelleştirmelerin iptali için yola çıkan maden ve enerji işçilerini, çok sayıda meslek örgütü ve sendika da destek veriyor.

Sabah saatlerinde Ankara'ya varacak emekçilerin ilk durağı ise Sıhhiye'deki Toros Sokak olacak. Sıhhiye'de buluşan binlerce işçi daha sonra Özelleştirme Daire Başkanlığı önüne yürüyecek.

Uzun süredir özelleştirmeye direnen İşçiler ve Türkiye Maden-İş Sendikası, hükümeti uyardı. Sendika Başkanı Süleyman Girgin, "İktidarı uyarıyoruz. Özelleştirme iptal edilmezse, bir daha geri dönmemek üzere gideceğiz" dedi.

İlgili haberi okumak için görsele tıklayınız

ulusalkanal.com.tr