Irak ordusu bölgeye asker sevk ediyor

Irak Ordusu, Musul'u IŞİD'ten kurtarmak için bölgeye asker ve zırhlı araç sevkiyatı yapıyor. Koalisyon güçleri de IŞİD mevzilerini vurdu. Irak Ordusu Musul operasyonu komutanı El Cuburi, kent merkezine Irak ordusu ve Haşdi Vatani'nin gireceğini açıkladı. Siviller ise Musul kentini terk etmeye başladı.

Irak ordusu bölgeye asker sevk ediyor

Irak ordusu, Musul'un IŞİD terör örgütünden kurtarılması için bölgeye asker sevkediyor. Irak'ın Enbar vilayetinde bulunan ağır silahlar ve zırhlı araçlar Musul'un güney ve doğu cephelerine konuşlandırılıyor.

76'ncı Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Muhammed Gati, Şırgat kasabası ve doğusundaki Musul Barajı cephesine doğru yöneldiklerini açıkladı.

Amerika'nın öncülüğünde koalisyon güçleri de bölgeye silah ve mühimmat taşımaya devam ediyor. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları kent merkezi çevresinde bulunan IŞİD mevzilerini vurmaya başladı.

IŞİD'li teröristlerin bulunduğu mevziler önce insansız hava araçlarıyla izleniyor. Daha sonra tespit edilen IŞİD mevzileri bombalanıyor.

Musul çevresine hava operasyonu yapılması kentteki siviller arasında paniğe neden oldu. Kentte bulunan binlerce kişi Musul'u terk etmeye başladı.

Musul operasyonuna katılacak olan gruplara ilişkin tartışmalar devam ederken Irak ordusunun Musul operasyonu komutanı Necm El Cuburi bir açıklama yaptı. Cuburi, Türkiye'nin Başika'da eğittiği Haşdi Vatani güçlerinin Musul operasyonuna Irak Ordusu komutası altında katılmasına karar verildiğini açıkladı.

Cuburi'nin açıklamasında göre Haşdi Şâbi, Musul'un merkezine girmeyecek. Kent merkezine sadece Irak ordusu ve Haşdi Vatani güçleri girebilecek.

Musul, Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in işgali altında bulunuyor. Irak ordusu uzun süreden beri kentin terör örgütünden temizlenmesine dair hazırlık yapıyor.

ulusalkanal.com.tr