2013-2014 eğitim öğretim yılında çocuk işçiler, çocuk imamlar ortaya çıktı

AKP'nin 4+4+4 sistemi Milli Eğitimi tasfiyeye başladı. Eğitim-İş'in, 2013-2014 yılı eğitim öğretim yılı raporuna göre, kız çocuklarının okula devamlılığı azaldı. Örgün eğitimde devamlılık düştü, akşam liselerine kayıt yaptıranların sayısı 1 milyonu aştı. Sonuç olarak ortaya çocuk yaşta evlilikler, çocuk işçiler, çocuk imamlar çıktı.

Milli Eğitim'in temeline balta vuruldu, 4+4+4 Milli Eğitimi tasfiyeye başladı. Veriler, Eğitim-İş'in hazırladığı 2013-2014 yılı eğitim ve öğretim raporundan. Rapor oldukça çarpıcı.

Başbakan Erdoğan, Eğitim reformlarını bu şekilde özetlerken, Hakkari, Şırnak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep'te derslik başına düşen öğrenci sayısı 60'ı geçti.

Mahallerdeki en iyi okullar imam hatiplere çevrildi. İmam hatipli öğrenci sayısı 94 bin 467'ten 240 bin 15'e çıktı. Yani 21 öğrenciye bir öğretmen, derslik başına ise 33 öğrenci düşüyor.

4+4+4'le kız çocukları okul dışına çıkartıldı. Ortaokuldan sonra devam zorunluluğunun kaldırılması çocuk yaşta evlilik sayısı ve çocuk işçi oranı arttı. Özellikle kırsal kesimde ortaöğretime devamlılık hızla düşerken, açık liseler olarak bilinen okullara kayıt oranı 1 milyonu aştı.

Çocuklarını imam hatiplere göndermek istemeyen veliler, özel okullara mahkum edildi. Bu yıl hem özel okul sayısı arttı, hem de özel okullara kayıt yaptıran öğrenci sayısı. Eğitim-İş 4 No'lu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak, "AKP bir taşla iki kuş vurdu. Hem milli eğitimin tasfiyesini, hem de yıllardır planladıkları özelleştirmeleri hayata geçiriyorlar" şeklinde yorumladı.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

ulusalkanal.com.tr

4+4+4 ortaya çıktı