Dövizli askerlikte indirim

Gurbetçiler için bedelli askerlikte indirim ve kapsam genişlemesine gidiliyor. 3 yıl yurt dışında işçi ya da işveren olarak bulunan herkes bin euro karşılığında askerlikten muaf tutulacak. Daha önceki 6 bin euroluk bedelden indirimin gerekçesi gurbetçilerin bu parayı vermek yerine vatandaşlıktan çıkmak istemesi.

Dövizli askerlikte indirim

Meclis'e sunulan bedelli askerlik teklifinin kapsamı genişletiliyor. Bedelli askerlik yapacak gurbetçilerin ödeyeceği miktar 6 bin eurodan bin euroya inecek.

AKP milletvekilleri Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na bedelli askerlik düzenlemesinin yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları lehine genişletilmesi için önerge verdi. Teklifin ilk halinde sadece çifte vatandaşlar için 6 bin Euro’luk bedelin bin Euro’ya indirilmesi öngörülüyordu. Önerge ile çifte vatandaş olup olmadıklarına bakılmaksızın 38 yaşına kadar bütün gurbetçiler bu kapsama alındı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, değişiklikle 125 bin kişiyle sınırlı olan düzenlemeden yararlanabilecek kişi sayısı 557 bine çıktı. Düzenlemeye göre, yurtdışında üç yıl boyunca işçi ya da işveren olarak oturduğunu belgeleyenler bedelli askerliğe başvurabilecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz değişikliğin gereçesini açıkladı. Yılmaz, çifte vatandaşlığa sahip 90 bin yükümlünün, 6 bin Euro’luk dövizli askerlik bedelini ödeyemedikleri için Türk vatandaşlığından çıkmak istediklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

indirim