AB Bakanı Bozkır'dan Kürt koridoru açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, ABD'nin PKK’nın Suriye kolu PYD’yle Kürt koridoru kurma planına ilişkin konuştu. Bozkır, "PYD’nin Türkiye sınırında bir Kürt bölgesi kurmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Bakan Bozkır, güvenli bölge ve PYD konusunda da Amerika ile anlaştıklarını dile getirdi.

AB Bakanı Bozkır'dan Kürt koridoru açıklaması

Amerika "kara gücüm" dediği PYD’yle birlikte Kürt koridoru planını hayata geçirmek için hamleler yaparken, Ankara Washington’a koridor mesajı gönderdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır PYD’nin Türkiye sınırında bir Kürt bölgesi kurmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Alman Focus dergisine konuşan Bozkır, PKK’nın Suriye'deki uzantısı PYD’nin etnik temizlik girişimlerine karşı da net konuştu. "PYD’nin fırsatçı bir şekilde Arap, Türkmen ve Hristiyanları yurtlarından etmesine müsaade etmeyiz" dedi.

Bakan Bozkır daha önce Amerikalılar tarafından yalanlanan ”güvenli bölgeye PYD girmeyecek” tartışmalarına da değindi. Bozkır, Türkiye’nin Suriye’de talep ettiği güvenli bölgeye PYD ve IŞİD’in girmemesi konusunda Amerika ile anlaştıklarını belirtti.

Bozkır güvenli bölgede yeni kentler kurmayı ve mültecileri yerleştirmeyi istediklerini dile getirdi. ''ABD bunu uçuşa yasak bölge olarak adlandırmak istemiyor. Ancak aslında orada Suriye uçakları uçamayacak'' ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır önceki gün ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın "Türkiye IŞİD ile mücadeleyi arttırmalı" açıklamasına da yanıt verdi. “Hiçbir Avrupa ülkesi Türkiye kadar IŞİD'le mücadele etmiyor” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr