ABD, vatandaşlarını 1 Mayıs için uyardı

Amerika, Türkiye'deki vatandaşlarını 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için uyardı.

ABD, vatandaşlarını 1 Mayıs için uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Ankara’da bulunan ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Türkiye'de 1 Mayıs'ın kutlandığı, güvenlik önlemlerinin alındığı, yürüyüşlerin düzenlendiği ve buna bağlı olarak da trafiğin aksadığı veya tamamen kapatıldığı belirtildi.

Büyükelçilikten İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana için şu detaylar paylaşıldı:

İstanbul:

Yürüyüş ve gösterilerin Atatürk Havalimanı'nın yakınından olan Bakırköy pazarında yapılması planlandı. Ama bazı bölgelerde izinsiz gösteriler bekleniyor. Göstericilerle güvenlik güçleri arasında olası şiddet faaliyetlerinden kaçının.

Taksim Meydanı güvenlik güçleri tarafından yüksek güvenlikli bölge olarak tutulacak.

Ankara:

Yürüyüşlerin binlerce kişinin katılımıyla Sıhhiye ve Ulus meydanlarında yapılması bekleniyor. Bu bölgelerde trafik saat 10.00-17.00 arasında kapatılabilir.

İzmir:

Kutlamalar saat 10.00'da Konak, Alsancak tren istasyonu ve Cumhuriyet Meydanında başlayacak. Gündoğdu meydanına doğru yürünecek. Yürüyüşlerin saat 17.00'ye kadar sürmesi bekleniyor. Aşırı kalabalık ve yüksek güvenlik önlemleri olacak.

Adana:

Yürüyüşlerin Uğur Mumcu meydanı, İnönü Parkı ve Atatürk Caddesi'nde 14.30'da olacağı biliniyor. Beklenmedik mitingler ve izinsiz grupların protestoları olabilir.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: ÇOK KALABALIK YERLERDEN UZAK DURUN

Amerikan Büyükelçiliği, vatandaşlarını çok kalabalık yerlerden ve çıkabilecek olaylardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Öte yandan açıklamada, Amerikan vatandaşlarına diğer şehirler hakkında bilgi almak için yerel medyayı takip etmeleri önerildi.

Cansın Çetin

ulusalkanal.com.tr

abd 1 mayıs büyükelçilik emek ve dayanışma günü vatandaşlarını uyardı 4 ile dikkat