Demirtaş, terörist elebaşı Abdullah Öcalan için açlık grevi çağrısı yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'da yapılan gösteride terörist elebaşı Öcalan için açlık grevi çağrısında bulundu. Gösteride bulunan PYD'nin elebaşı Salih Müslim ise Türkiye'nin IŞİD gibi yenileceğini iddia etti. Avrupa'daki Türklerin darbe karşıtı protestolarına olumsuz yaklaşan Alman hükümeti ise PKK/PYD gösterisinde terör örgütüne ait bez parçaları ve Öcalan posterlerinin açılmasına göz yumdu.

Demirtaş, terörist elebaşı Abdullah Öcalan için açlık grevi çağrısı yaptı

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın protesto edildiği gösteriye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PYD elebaşı Salih Müslim ve Alman Sol Parti Genel Başkanı Bernd Riexinger de katıldı.

Eylemde konuşma yapan Demirtaş, terörist ele başı Öcalan için açlık grevi çağrısında bulundu. PYD'nin elebaşısı Salih Müslim ise Türkiye'ye tehdit savurdu. IŞİD gibi Türkiye'nin de kaybedeceğini iddia etti.

Avrupa'daki Türklerin Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini protesto etmesini engellemeye çalışan Almanya, terör örgütü PKK/PYD taraftarlarına Köln'de gösteri yapma izni verdi.

Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, eylemde PKK sembollerinin kullanılmasının yasak olduğunu belirtmişti. Ancak terör örgütüne ait bez parçalarının ve terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açılmasına müdahale edilmedi. Ayrıca, gösterinin yapıldığı alanda iç istihbarat teşkilatları ve bin polis ile geniş güvenlik önlemleri alındı.

Almanya'daki bu gösteriye tepki gösteren Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yazılı açıklama yaptı. Yeneroğlu, Almanya'da terör örgütüne ait sembollerin serbest olduğunu hatırlatarak "Terörle mücadelede Türkiye’yle birliktelik böyle mi oluyor?" dedi.

ulusalkanal.com.tr