Amerika'dan Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı

ABD, İncirlik ve Adana'da yaşayan Amerikalı aileleri bölgeyi terk etmeye çağırdı

Amerika'dan Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı

ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları, dün yaptığı açıklamada İncirlik Üssü çevresinde yaşamakta olan, ya da seyahatte bulunacak olan Amerikalıları “olası şiddet olaylarına” karşı uyardı. Bakanlıklar açıklamalarında bölgede yaşayan ABD vatandaşlarını Adana’yı terk etmeye çağırdı.

Normal işleyişine devam edecek olan Adana Amerikan Konsolosluğu, çalışanları ve çalışanların yakınları için ABD’ye dönme izni verdiğini açıkladı.

ABD, vatandaşlarını şiddetle uyarıyor

Amerika Birleşik Devletleri aynı zamanda Suriye sınırlarına yakın yerlere gitmemeleri konusunda vatandaşlarını kesin bir dille uyardı. Açıklamada Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis ve Elazığ bölgelerine seyahat edecek olan Amerikan vatandaşlarının seyahatlerinden önce yetkililer tarafında onay almaları gerektiğini belirtildi.

Türkiye'de bulunan ve ya seyahat edecek olan vatandaşlarını barışçıl eylem ve mitinglerin dahi şiddetli bir eyleme dönüşebileceği konusunda uyaran ABD, vatandaşlarına her türlü insan topluluğundan uzak durmalarını önerdi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye amerika uyarı