Sağlık Bakanı Koca salgında İstanbul’daki son durumu paylaştı: ''Vaka sayısında düşüş başladı''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki il sağlık yöneticileri ve başhekimlerle bir araya geldi. Bakan Koca, İstanbul'da son bir aydaki tedbir ve çabalar sayesinde haftalık vaka sayısında yüzde 25 düşüş başladığını açıkladı. Bazı illerde ise vaka artışı kırımızı alarm veriyor...

Sağlık Bakanı Koca salgında İstanbul’daki son durumu paylaştı: ''Vaka sayısında düşüş başladı''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, risk haritasında kırmızıya bulanmış İstanbul için son durumu paylaştı. Son bir ayda uygulanan tedbirler sonucunda kentte vaka sayısında yüzde 25 düşüş yaşandığını belirtti.

Salgında İstanbul 3'üncü zirveyi, Anadolu 2'nci zirveyi görmüş durumda. Özellikle 6 ilde ise tehlike çanları çalıyor. Adana, İzmir, Samsun, Hatay, Antalya, Ordu... İstanbul ve Ankara kontrol altına alınmışken, bu illerde yoğun bakım doluluk oranı alarm veriyor.

Sağlık Bakanı, illerdeki son bir haftadaki vaka artışı ve yoğun bakım doluluk oranlarına da dikkat çekti. Koca, "Risk kapımızda. Alışkanlıklarımıza teslim olmayalım" uyarısında bulundu.

Tedbirler kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağında ilk 24 saat geride kaldı. Sokaklar ve caddeler sessizliğe büründü.

Kısıtlamadan muaf olan kişiler ise hareketlilik oluşturdu.

Koronavirüs nedeniyle hayat durma noktasına gelmişken Muş'ta üreticiler sabahın ilk ışığı ile tarlanın yolunu tuttu. Yaklaşan kış öncesi arpa ektiler.

Sokak hayvanları bugün de unutulmadı. Sevimli dostların aç ve susuz kalmaması için Jandarma ekipleri, Sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere giderek mama bıraktı.

izmir istanbul adana koronavirüs antalya vaka anadolu fahrettin koca tedbir kısıtlama saülık