İmralı'daki Öcalan tartışması

Aydınlık gazetesinin "İmralıdaki Öcalan" yazı dizisi, Kürt milliyetçileri arasında tartışmaya neden oldu. İsmail Beşikçi, BDP, PKK ve KCK'nın, Öcalan'ın sözleriyle ilgili açıklama yapmasını istedi.

Aydınlık Gazetesi'nin Abdullah Öcalan'ın bire bir sözlerine yer verdiği İmralı'daki Öcalan yazı dizisi Kürt milliyetçileri arasıdna tartışma yarattı. İsmail Beşikçi Kurdistan - Post adlı sitesinde Öcalan'ın İmralı'daki sözlerini değerlendirdi.

"Aydınlık Gazetesi, 16 Aralık 2013-24 Aralık 2013 tarihleri arasında 9 gün “İmralı’daki Öcalan Diyor ki” başlıklı dizi yazı yayımladı. Öcalan, devlete katılmak için geldiğini, devlete hizmet etmek için geldiğini anlatıyor. “Devletin bir eriyim” diyor. En iyi Türk benim diyor. Hakkâri’ye de Türkçe öğreteceğim diyor. Bu açıklamalarla, PKK’nin var olma biçimi arsında derin bir çelişki, uzlaşmazlık görüyorum."

PKK ve KCK'nın İmralı'daki açıklamalarını görmezden gelmesini eleştirdi.

"Bu yazı dizisine karşı, şimdiye kadar, BDP'nin, HDP’nin, Kandil’deki PKK ve KCK yöneticilerinin, Demokratik Toplum Kongresi’nin, bir açıklama yapmamış olmaları, bu yazı dizisine karşı bilmiyor, görmüyor, duymuyor tavrı izlemeleri dikkate değer bir durumdur. Bu yazı dizisine karşı Abdullah Öcalan’ın da açıklama yapması elbette önemlidir. Aynı zamanda gereklidir."

PKK'ya yakın bir internet sitesinde Ferda Çetin, Beşikçi'nin bu satırlarını yanıtladı. Ferda Çetin Öcalan'nın tekzip etmediği yazı dizisinin "asparagas" olduğunu iddia etti.

ulusalkanal.com.tr