214 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı Cizre'de 155, Silopi'de 17, Sur'da 42 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Asker, jandarma ve polisin ortak operasyonunda tolam 214 terörist öldürüldü. Genelkurmay, Cizre'de yaşamanı yitiren 5 yaşındaki Hüseyin Selçuk'un da terörist kurşunu ile öldürüldüğünü duyurdu.

214 terörist öldürüldü

Tanklar barikatları bombalıyor. Asker, jandarma ve polis Şırnak'ı PKK'dan temizliyor.

Cizre, Silopi ve Sur'da büyük operasyon sürüyor. İlçe bombalı tuzaklardan barikatlardan arındırılıyor. Güvenlik kuvvetleri halkın yeniden huzurlu yaşamına kavuşması için canla başla çalışıyor.

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda Cizre'de 155, Silopi'de 17 Sur'da 42 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Sayı 214'e ulaştı.

Ayrıca açıklamada Cizre'deki 5 yaşındaki Hüseyin Selçuk'un teröristlerin açtığı ateş sonu yaşamını yitirdiğini belirtti.

PKK bitme noktasına geldi. Cizre'de 2, Silopi'de 13, Sur'da 3 El Yapımı Patlayıcı imha edildi. Silopi'de 3 Sur'da ise 4 barikat kaldırıldı.

Köşeye sıkışan PKK Şırnak merkezde alışverişten dönen sivil kıyafetli uzman çavuş Ahmet Yaşar'a, silahlı saldırıda bulundu. Sol göğsünden yaralanan uzman çavuş kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 28'inci günüde. PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada polis Ahmet Sarıkaya keskin nişancı silahı Kanas ile yaralandı. 3 polis memuru da tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralandı.

PKK'nın sığınakları da yerle bir ediliyor. Bingöl'in Derman Köyü kırsalında 4 sığnak tespit edildi.

Sığınakta, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve kuru gıdalar ele geçirildi. 2 adet Büyük Tüp, 100 metre Kablo, 1 Adet Akü, 7 adet pil şarj aleti, 120 Kg. zeytin, 40 Paket hazır kavurma, 20 Kg. sıvı yağ, 10 Kg. salam, 30 Adet yumurta, 1 Kg. kaşar ve daha birçok yiyecek malzemesi bulundu.

ulusalkanal.com.tr

öldürüldü