NATO, IŞİD karşıtı koalisyona katılacak!

NATO, IŞİD ile mücadele için oluşturulan uluslararası koalisyona katılma kararı aldı. Üyeler, NATO'da külfet paylaşımına ilişkin planlı adımlar atma konusunda anlaştı. Rusya ise kararı "faydasız" buldu.

NATOIŞİD'e karşı koalisyona katılacak. Brüksel'deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın ardından alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Açıklamayı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptı. Stoltenberg, "NATO, IŞİD karşıtı koalisyona katılacak" dedi.

Ele alınan konulardan birinin terörle mücadele olduğunu kaydeden Stoltenberg, bu konuda ittifakın çabalarının artırılmasına yönelik bir eylem planı üzerinde mutabık kaldıklarını söyledi.

Zirveden külfet paylaşımı ile ilgili karar da çıktı. Varılan uzlaşı çerçevesinde üye ülkeler savunma harcamaları konusunda belirlenen hedef olan gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2'si oranını yakalamak için planlı adım atacak.

Rusya ise NATO'nun Amerika'nın başını çektiği IŞİD koalisyonuna katılmasını "faydasız" olarak değerlendirdi. Rusya’nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, katılma kararının katma değer açısından faydasının az olduğunu belirtti.

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Gruşko, ittifakın tüm ülkelerinin zaten koalisyonda yer aldığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

ışid nato