Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 50 kişininin ölümüne neden olan 6-8 Ekim'de olaylarıyla ilgili olarak, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı. Bu arada Aralarında HDP'li Faysal Sarıyıldız'ında bulunduğu bazı milletvekillerine ait 9 dokunulmazlık dosyası meclis başkanlığı'na gönderildi.

Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl yurt genelinde yaşanan 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili olarak HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

Demirtaş hakkındaki soruşturma "Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, tahrik etmek" suçlamasıyla yürütülüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada suç unsurları oluştuğuna karar verirse, Demirtaş hakkında "Dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak.

Bu durumda hazırlanacak fezleke, Meclis Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilecek. Demirtaş hakkında dava açılırsa 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Demirtaş'ın sokağa çıkın çağrısı yaptığı 6-8 Ekim olaylarında 50 kişi hayatını kaybetmiş, 300'den fazla kişide yaralanmıştı.

Bu arada bazı milletvekilerine ait 9 dokunulmazlık dosyası Meclis'e gönderildi.

Hakkında fezleke hazırlananlar arasında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'da bulunuyor. Sarıyıldız'ın milletvekili dokunulmazlığı ile 'terör örgütüne silah temin' ettiği görüntüler bir süre önce basına yansımıştı.

ulusalkanal.com.tr

soruşturma demirtaş