ABD'de "George Floyd protestoları" 9. gününde

Amerika Birleşik Devletlerinde George Floyd eylemlerinin 9. Gününde protestolarda tansiyon biraz düştü. 40 kentte gece sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından göstericilerin çoğunlukla bu kurala uyduğu görülüyor.

ABD'de "George Floyd protestoları" 9. gününde

Amerika’da siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarda tansiyon düşüyor.

40 kentte gece sokağa çıkma yasağı getirilmesi ve Ulusal Muhafız Birliklerinin sokağa inmesinin ardından protesto gösterileri daha sakin geçiyor.

New York'taki protestolarda yağma ve şiddetin önüne geçmek için 3 gecedir 20.00’den sonra uygulamaya sokulan sokağa çıkma yasağına çarşamba akşamı uymayan bazı göstericilerle polis arasında kısa zamanlı arbede çıktı.

Yasak nedeniyle polis, Brooklyn köprüsünden kente girişleri kapatırken, Manhattan’da saat 20.00’den sonra dağılmak istemeyen göstericilere de coplarla müdahale etti, en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

Brooklyn’de, Williamsburg’da, Staten Island’da 50 ila 100 kişilik gruplar halinde gösteriler de düzenlendi.

Başkent Washington’da da düzenlenen protestolar, şehirde güvenlik güçlerinin yoğunlaştırılması sonucunda son 2 gündür daha sakin geçiyor.

Polis, FBI, Ulusal Muhafızlar ve Gizli Servisin yanı sıra çeşitli askeri ve sivil gücünün görev yaptığı Washington sokaklarında, Beyaz Saray'ın karşısındaki güvenlik çemberi de bir sokak ileri taşındı.

Gösteriler, kentte sokağa çıkma yasağının başladığı saat 23.00'den sonra da devam ederken, protestocular ellerindeki cihazlarla Beyaz Saray'a ve çevresindeki binalara, "Nefes alamıyoruz", "Katil polisleri durdurun" ve "Polisin askeriyeleşmesini durdurun" yazıları yansıttı.

ulusal.com.tr

abd protesto George Floyd