İşte kumpas bürosu

Ergenekon, Balyoz, Kafes gibi kumpas soruşturmaları için Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda özel bir büro kurulduğu ortaya çıktı. "Fethullah" sicilli polis şefi Ramazan Akyürek, şüpheli sorgusunda savcının kumpas bürosunu tespit ettiği anlaşlıldı. Ramazan Akyürek büro için "Ali Fuat teklif ettiyse kurmuşuzdur" dedi.

İşte kumpas bürosu

F-tipi örgütün kumpas soruşturmaları için Emniyet İstihbarat Dairesi'nde özel büro kurduğu ortaya çıktı.

İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan büronun kodu: C 5... Faaliyet alanı: Ulusalcılık... Yürütülen soruşturmalar da Hrant Dink cinayeti, Ergenekon, Balyoz, Kafes Eylem Planı, Zirve Yayınevi Cinayeti...

Kumpas bürosu, "Fethullah" sicilli polis şefi Ramazan Akyürek'in Dink cinayeti soruşturmasındaki şüpheli sorgusunda ortaya çıktı.

Eski İstahbarat Daire Başkanı olan Akyürek'e; "C 5 Bürosu"nun kuruluşu ve faaliyetleri soruldu. Akyürek, daire başkanlığı döneminde "ulusalcılık faaliyetlerine yoğunlaştıklarını" açıkladı.

ULUSALCILIĞI TAKİP ETTİK

"Ulusalcılık faaliyetleri benim dönemimde çok fazla arttı, bununla ilgili olarak, eskiye nazaran arkadaşların çalışmaları da arttı, bu bana arz edildi, bu çerçevede ne kadar personel ihtiyacı varsa tahsis ettim."

Ramazan Akyürek, Dink'e suikast bilgisinin gizlenmesinde olduğu gibi kumpas bürosu için de dönemin C Şube Müdürü, tutuklu polis şefi Ali Fuat Yılmazer'i işaret etti.

YILMAZER'İ İŞARET ETTİ

Ulusalcılık faaliyetleri artmıştı, C Bürosu da bu konulara bakıyordu. Benim dönemimde C Şubesi'nin ne ihtiyacı varsa yerine getirilmiştir. Ali Fuat Yılmazer böyle bir teklif getirdiyse büro ona göre kurulmuştur.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2007'de yılında ulusalcılığı, “aşırı sağ faaliyetler” başlığı altında terör kapsamına aldığı ortaya çıkmıştı.

EGM 2007'DE ULUSALCILIK BRİFİNGİ VERDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün “Ulusalcılık”ı brifingde ele aldığı ve Terörle Mücadele ve Harekât Dairesi’nin faaliyetleri altında değerlendirildiği ortaya çıkmıştı. Milliyet gazetesinde 29 Mart 2008 tarihinde yayımlanan haberde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM), 2007 yılında hazırladığı kurum brifinginde, “Ulusalcılık” akımını, “Aşırı sağ faaliyetler” kapsamında değerlendirdiği bilgisi yer aldı. Değerlendirmede, “Ulusalcıların kullandığı aşırı yaklaşımların amacını aştığını ve propaganda amaçlı önemli bazı gelişmeleri tetiklediği” iddia edilmişti.

GÜLEN 'ULUSALCI DALGAYI AŞACAĞIZ' DEMİŞTİ

Fethullah Gülen 18 Ekim 2005’te Aktüel Dergisi'ne verdiği demeçte “Ulusalcı dalgayı aşacağız” demişti. Gülen'in Ergenekon ve benzeri operasyonları önceden haber verircesine kullandığı ifadeler şöyleydi: “Şimdi önümüzde daha geniş, kapsamlı ve kompleks bir süreç var. Dolayısıyla direnç noktaları daha fazla sancı oluşturabilir. AB sürecinde son günlerde yaşanan kavga ve tartışmalara bir bakıverin. Ölseler bir araya gelmeyecek kimseler ulusal cephe adı altında suni bir kitlesel dalga oluşturmaya çalışıyor. Kimlikleri, söylemleri, hassasiyet ve dünya görüşleri bu derece farklı, üstelik birbirleriyle hiçbir diyalog geliştirme niyet ve isteği olmayan insanlar muvakkaten bir araya geliyor. Ulusal cephe adı altında oluşturulmaya çalışılan dalganın sınırları belli değil. Hedefi, niyeti ve çağrı yaptığı hassasiyetleri farklıdır. Kemiksiz, kimliksiz ve hedefsiz bir dalga. Her açıdan manipülatif bir organizasyon olduğu belli. Ama sancılar olacaktır. Bunlar aşılacaktır.”

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr