IMF'den 60 ülkeye 22 milyar dolar

IMF koronavirüs ile mücadele sürecinde 60’a yakın ülkeye borç verdi. Sağlanan destek miktarı, 22 milyar dolar oldu. Dünya Bankası Başkanı David Malpass ise “Atılan adımların yeterli olmayacağını” söyledi.

IMF'den 60 ülkeye 22 milyar dolar

Uluslararası Para Fonu, 60 ülkeye 22 milyar dolar borç verdi. Tüm bu destek kapıya dayanan ekonomik krizlere engel olamadı.

Birleşmiş Milletler, Kanada ve Jamaika'nın sponsorluğunda “Kovid-19 ve Sonrası Dönemde Kalkınma için Finansman” başlıklıtoplantı düzenledi. Toplantıda 50’ye yakın isim yer aldı. Dünya Bankası ve Uluslararası Para fonu gibi küresel finans örgütlerinin başkanları da katıldı.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva da bir konuşma yaptı.

Georgieva, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, 60'a yakın ülkeye 22 milyar dolarlık destek sağlandığını ve yeni talepler almaya devam ettiklerini belirtti.

IMF Başkanı, burada yaptığı konuşmada, 2020’nin daha küçük küresel ekonomiyle tamamlanacağını, dünyanın neredeyse yüzde 90'ını oluşturan 170 ülkenin daha kötü durumda olacağını söyledi.

IMF'nin küresel ekonominin bu yıl yüzde 3 daralacağını öngördüğünü hatırlatan Georgieva, son verilerin küresel ekonomideki daralmanın bundan daha kötü olabileceğini düşündürdüğünü kaydetti.

Kristalina Georgieva, “Küresel olarak bu zamana kadarki mali eylemlerin değeri yaklaşık 9 trilyon dolar ve gelecek aylarda önemli ilave çabalara ihtiyaç duyulacaktır.” dedi.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass da Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı bankanın bu zamana kadar attığı adımları ve sağladığı destekleri anlattı.

Desteklere işaret etti Dünya Bankası Başkanı… Malpass, şiddetli sağlık krizi, derin küresel durgunluk ve benzeri görülmemiş toplumsal etkileri dikkate alındığında atılan adımların yeterli olmayacağını ve ilave finansal eyleme ihtiyaç olduğunu ifade etti.

ulusal.com.tr

koronavirüs imf