Cumhurbaşkanlığından Macron'a ince mesaj

BM toplantısı için New York'da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ikili temaslar kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. Macron geçtiğimiz ay "Her 10 günde bir Erdoğan'la konuşmak zorunda olan benim" diyerek ilginç bir çıkış yapmıştı. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığının twitter hesabından Macron'a ince bir mesaj gönderildi

Cumhurbaşkanlığından Macron'a ince mesaj

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu için ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi.

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da hazır bulundu.

Macron, geçen ay ülkesinde bir dergiye verdiği mülakatta "Dünya lideri olmak göründüğü kadar havalı değil. Her 10 günde bir Erdoğan’la konuşmak zorunda olan benim” demişti.

Daha sonra sözlerine açıklık getiren Macron "Aslında öyle demek istemedim" demişti.

Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı'nın resmi twitter hesabından Fransızca yayımlanan mesajda, Macron'a ince bir gönderme yapıldı.

Cumhurbaşkanlığının Fransızca Twitter hesabından yayınlanan mesajda, Erdoğan'ın "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir." ifadesine yer verildi. Mesajda, Erdoğan - Macron görüşmesinden fotoğraf da paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz da Twitter hesabından Fransızca olarak paylaştığı mesajda "Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya lideri Macron'la bir kez daha görüştü." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Pakistan Başbakanı Şahit Hakan Abbas ve Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taci ile de ikili görüşmeler yaptı.

ulusal.com.tr

erdoğan fransa Macron