Üçüncü havaalanı projesi durdu

İstanbul 4'üncü İdare Mahkemesi, üçüncü havaalanı ilgili ÇED Raporu'nun yürütmesini durdurdu. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, mahkeme kararının inşaat çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi. Mahkeme kararının ardından gelen bu açıklama, AKP iktidarının anayasal suç işlediğini gözler önüne serdi.

İstanbul 4'üncü İdare Mahkemesi, İstanbul'a üçüncü havaalanı projesiyle ilgili ÇED Raporu'nun yürütmesini durdurdu.

Oy birliğiyle alınan kararda, keşif ve bilirkişi raporu istendi. Bu raporlar gelinceye dek, "ÇED Olumlu" kararının yürütmesi durduruldu.

AKP iktidarından ise art arda mahkeme kararını tanımayan açıklamalar geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Hiçbir şekilde havalimanı çalışmasını engellemeyecektir" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü de açıklama yaptı. Açıklamada, "proje ile ilgili süreçlerin planlandığı şekilde devam ettiği" bildirildi.

Mahkeme kararını tanımayan üçüncü açıklama ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den geldi.

Güllüce, mahkeme kararının hatalı olduğunu iddia etti.

AKP iktidarından gelen açıklamalar, Anayasa'nın 138'inci maddesine açıkça aykırılık taşıyor. Bu madde, "Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez" ifadelerini içeriyor.

ulusalkanal.com.tr

ulaştırma bakanı istanbul idare mahkemesi çed raporu