Avrupa Birliği Bakanı Bozkır tarih verdi

Avrup Birliği Bakanı, vize için tarih verdi. Bozkır, 2 ay içerisinde vizelerin kalkacağını ya da kalkmayacığını açıkladı, "Vizeler kalkmazsa, geri kabul anlaşmasını fesih etme hakkımız var." dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Bozkır tarih verdi

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Hafta Sonu programına katılan AB Bakanı Volkan Bozkır, AB'nin Türkiye'ye vizeleri Haziran ayına kadar kaldıracağını bunu yapmaması halinde Türkiye'nin geri kabul anlaşmasını iptal edecğini söyledi.

İşte Bozkır'ın sölerinden satırbaşları:

Haziran sonunda inşallah vizeler kalkacak. AB'nin vizelerin kalması için Türkiye'den istediği 72 maddenin 40’ını tamamladık.

ANLAŞMAYI FESEDERİZ

Avrupa Haziran ayına kadar vizeleri kaldırmazsa, taahhüt ettiği 3 milyar euroyu ödemezse, geri kabul anlaşmasını fesh ederiz. Zaten tarafların 6 içinde anlaşmayı fesh etme hakkı var.

YENİ PASAPORTLARIN DAĞITIMI BİRKAÇ AY İÇİNDE BAŞLAYACAK

Avrupa’ya vatandaşlarımız biometrik pasaportla gidecek. Pasaportlar biometrik hale getirilecek. Bu pasportlara parmak izi eklenecek. Bu biometrik kartlar sayesinde kişinin sabıka kaydı var mı, aranan bir kişi mi? olduğu ortaya çıkacak. Bu biometrik pasaportlar birkaç ay içinde dağıtılmaya başlanacak.

PASAPORT HARCINI VATANDAŞLAR SİNEYE ÇEKSİN

Vizeler kalktıktan sonra yeşil pasaportun bir anlamı olmayacak. Bu pasaport vize muafiyeti için yapılan anlaşmalar doğrultusunda oluşturuldu.

Pasaport harcı hergün ödenen bir harç değil. Harçların yüksek olduğu fikrinde katılmıyorum. 10 yıllık bir pasaport için bir defa haç ödeniyor. Bir daha ödenmiyor. Vatandaşlarımızın da bunu sineye çekeceğini düşünüyorum.