AYM Üyesi Yıldırım'dan ışıklı tehdit

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, Yüksek Mahkeme’nin fotoğrafıyla, “Işıklar yanıyor” paylaşımı yaptı. Yıldırım'ın darbe imalı ışıklı tehdidine tepki yağdı. Engin Yıldırım'ın istifası istendi. Olağanüstü toplanan Yüksek mahkeme paylaşım kurumu bağlamaz açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talihsizlik olarak yorumladığı paylaşıma Vatan Partisi, CHP ve MHP'den de tepkiler geldi.

AYM Üyesi Yıldırım'dan ışıklı tehdit

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın "Darbe iması" olarak yorumlanan paylaşımına tepki yağdı.

Yüksek Mahkeme yargıcının “Işıklar yanıyor” ifadeleriyle Anayasa Mahkemesi binasının fotosunu gece geç saatlerde paylaştı. Paylaşım "Darbe iması" olarak değerlendirildi.

Darbe imalı paylaşıma ilk yanıt İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. “Işıklarımız hiç sönmüyor” ifadelerini kullandı. Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da Yıldırım’a istifa çağrısı yaptı.

Yüksek Mahkeme paylaım sonrası olağanüstü toplandı. Şahıs paylaşımı kurumu bağlamaz açıklaması yapıldı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de paylaşıma tepki gösterdi.

Yüksek Mahkeme üyesinin kurumlar arası çatışmaya yol açabilecek paylaşımına AK Parti ve MHP'den de tepkiler geldi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından “Demokrasimizi kimse tehdit edemez” ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Yıldırım'ın darbeyi ima eden paylaşımının vahim olduğunu belirtti.

Darbe imalı paylaşım Meclis'teki grup toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a soruldu. Erdoğan, "talihsiz paylaşım, gereği yapılmalı" dedi.

CHP de Engin Yıldırım'ın paylaşımına tepki gösterdi. Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu hakimlerin ve savcıların işi değildir çıkışını yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem AYM üyesinin hatalı bir tavır içinde olduğunu belirtti.

Tartışmaları eski Anayasa Mahkemesi Üyesi Osman Paksüt de Ulusal Kanal canlı yayınında değerlendirdi.

Engin Yıldırım, 2010 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atanmıştı.

Engin Yıldırım son dönemde yaptığı bisiklete binme çıkışı ile gündeme gelmiş ve tepki görmüştü.

ulusal.com.tr

abdullah gül AYM engin yıldırım