Bahçeli'nin Köşk üçgeni

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili sürpriz bir çıkış yaptı. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı için önerdikleri isim için muhalefetin kapısını çalacağını açıkladı. Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini vurgulayan MHP Lideri "Çatı adayı olursa destekleriz" dedi.

Bahçeli'nin Köşk üçgeni

Cumhurbaşkanılığı seçimleri ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhalefetin ortak aday çıkarması konusunda sürpriz bir çıkış yaptı. "Türkiye hassas bir dönemden geçiyor" diyen MHP lideri muhalefetle görüşeceğini söyledi.

"Gideceğim herkese. CHP’ye gideceğim; ama Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’ne de gideceğim. Yetmez; sivil toplum örgütlerine gidip adaya destek isteyeceğim. "

Bahçeli Köşk adayı konusundaki fikirlerini gazeteci Şükrü Küçükşahin'e geometi ile anlattı. MHP Lideri bir kağıda iki tane üçgen çizdi. Bir üçgenin altına yüzde 36 diğerine de yüzde 64 yazdı. Bahçeli "Şimdi biz, bu iki üçgenden daha büyük bir üçgen ortaya çıkarmalıyız" dedi. Bahçeli, iki üçgenden oklar çıkartarak bir üçgen daha oluşturdu. Ardından "Bu iki üçgenin içindeki vatandaşın kabulünü görecek bir ismi aday gösterirsek, yüzde 64 ve 36’dan büyük bir bölümü buraya kayar" diyerek üçgenlerini tanıttı.

Bahçeli üçgen formülünün matematik sağlamasını ise 3 tane M, bir tane L ve bir tane de D harfiyle yaptı.

"Bu 3 M’yi, Migros’un simgeleri sanmayın. Bu 3 M, cumhurbaşkanı adayının önemli üç özelliğini gösteriyor. Aday 1- Milliyetçi olacak, 2- Muhafazakâr olacak, 3- Manevi değerleri taşıyacak. Devam edelim; laik bir aday olacak. Demokratik değerlere sahip olacak."

MHP lideri, daha kapsayıcı bir aday olması durumunda "çatı adayına" destek vereceklerini belirtti.

"Türkiye çok nazik bir dönemden geçtiği için bir defalığına bunu yapmalıyız. Bakın şunu da söylüyorum: "Bizim o adayımızdan daha kapsayıcı bir isim öneren çıkarsa biz onu da kayda alırız, varız, destek veririz." Bunlar bizim düşüncelerimiz, yok her parti kendi adayını da çıkarabilir. Buna da saygılıyız. Ama bilinsin ki o ihtimal toplumu daha da kutuplaştırır. O nedenle çare önerdiğimiz bu formüldür."

ulusalkanal.com.tr

devlet bahçeli köşk üçgen