Silah sesleri bugün de susmadı

Bayramın ilk günü Ayn-el Arab'da silah sesleri susmadı. Beklenen ateşkes sağlanmayınca IŞİD ile PKK bayram sabahı da çatışmayı sürdürdü. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yurttaşlar çatışmayı evlerinin damlarından izledi.

Silah sesleri bugün de susmadı

Suriye Ayn-el Arab'da ateşkes sağlanmayınca IŞİD ile PKK'nın Suriye'deki silahlı kolu YPG bayram sabahı da çatışmayı sürdürdü.

Ayn-el Arab'ı ele geçirmek isteyen IŞİD militanları 20 gün önce bu ilçeye yönelik saldırı başlattı. IŞİD militanları bayram sabahı Ayn-el Arab'ı top ve havan atışları ile vurdu.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ayn-el Arba'da sık sık havan ve silah sesleri duyulmaya başladı.

Sınır hattında yüzlerce kişinin de meraklı gözlerle takip ettiği çatışmalar sırasında havan mermilerinin isabet ettiği yerleşim birimlerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.

Suruç'a giden yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, daha önce Mürşitpınar Mahallesi yakınlarına kadar izin verdiği geçişleri bugün durdurdu.

Çatışmalar sırasında yaralanan bazı YPG'liler ise Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan ambulanslarla tedavi için Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındı.

ulusalkanal.com.tr